ГоловнаПолітика

Кримський суд продовжив арешт заступника голови Меджлісу

Ахтем Чийгоз залишиться під вартою до кінця липня

Кримський суд продовжив арешт заступника голови Меджлісу
Фото: an-crimea.ru

Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 29 липня включно.

Про це повідомляє "Крым. Реалии".

Адвокати просили суддю відпустити Чийгоза із СІЗО під домашній арешт під особисте зобов'язання російського правозахисника, члена Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Андрія Юрова. Суддя оголосила перерву, після якої суд відхилив клопотання захисту і продовжив арешт.

Суддя мотивувала це рішення тим, що слідство у кримінальній справі триває, а Ахтем Чийгоз може втекти, розповів заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, який побував на засіданні,

"Усі аргументи, що Чийгоз не має наміру покидати Крим, оскільки має тут рідних, близьких, він тут живе, суддя не взяла до уваги", - сказав Умеров.

Він також повідомив, що близькі та родичі Чийгоза розчаровані рішенням суду, його дружина вийшла із зали суду в сльозах.

Чийгоза заарештували у "справі 26 лютого". Його затримали 29 січня цього року. Спочатку йому обрали як запобіжний захід утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім продовжили до 19 травня. 6 травня Чийгоз оголосив голодування після того, як його перевели в карцер. Через два дні його перевели з карцеру у звичайну камеру, і він припинив голодування.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами мітингів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов. Тоді внаслідок сутичок загинули двоє людей. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за цим фактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram