ГоловнаСвіт

Під час нападу талібів на готель у Кабулі вбито 9 іноземців

Афганська влада заявляє про порятунок 54 заручників від смерті від рук талібів

Під час нападу талібів на готель у Кабулі вбито 9 іноземців
Талибы (архив)
Фото: turkey-tourism.info

Під час нападу бойовиків на готель Park Palace Hotel в афганській столиці Кабулі загинули 14 людей, у тому числі дев'ять іноземців, серед яких американець і чотири індійці. Крім цього, семеро людей отримали поранення.

Про це повідомляє Associated Press.

Відповідальність за напад взяв на себе ісламістський рух "Талібан".

За словами громадянина США Аміна Хабіба (Amin Habib), в день нападу у готелі проводили вечірку на честь якогось канадця, проте подробиці заходу він не розкрив.

Офіційний представник талібів Забіхулла Муджахід (Zabihullah Mujahid) сказав, що цей готель обрали як ціль для нападу, оскільки в ньому перебували іноземці. Крім того, він заявив, що напад здійснив один бойовик з поясом шахіда, озброєний автоматом Калашникова і пістолетом.

Теракт у ресторані готелю Park Palace Hotel здійснили 13 травня. Бойовики, яких, за версією влади, було троє, увірвалися в готель і взяли в заручники людей, які там перебували, після чого сили безпеки почали рятувальну операцію. Влада стверджує, що людей вбили під час багатогодинного штурму, який закінчився вранці 14 травня. Щонайменше 54 заручників вдалося врятувати, нападників ліквідували.

13 травня міністри закордонних справ країн-членів НАТО домовилися про збереження військової присутності у скороченому обсязі в Афганістані після 2016 року. Наразі там знаходиться десятитисячний корпус американських військ, а також 3000 військовослужбовців країн НАТО.

"Талібан" і раніше здійснював схожі теракти у захищених готелях з іноземцями. Так, у березні 2014 року бойовики увірвалися в Serena Hotel у Кабулі, де святкувався перський Новий рік, і розстріляли впритул дев'ять осіб, у тому числі чотирьох іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram