ГоловнаПолітика

Київрада затвердила черговість сімей загиблих учасників АТО, які отримають землі у Биківні (документ)

Перелік складався за датою смерті учасників АТО і налічує 90 осіб

Київрада затвердила черговість сімей загиблих учасників АТО, які отримають землі у Биківні (документ)
Архив
Фото: Макс Требухов

Київрада затвердив черговість сімей загиблих (померлих) киян-учасників АТО на отримання земельних ділянок. За відповідне рішення проголосували 83 депутати.

"Затвердити черговість сімей загиблих (померлих) киян - учасників антитерористичної операції на отримання земельних ділянок. Надати дозвіл на розробку проектів землеустрою громадянам - членам сімей загиблих (померлих) киян - учасників АТО", - йдеться в рішенні Київради.

Перелік членів сімей, у яких загинули учасники АТО, складався за датою смерті і налічує 90 осіб.

Крім того, Київрада доручила Департаменту земельних ресурсів до 1 липня вжити організаційно-правові заходи у розробці проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також внести на розгляд Київради проект рішення про розподіл земельних ділянок, що знаходяться у постійному користуванні КП "Спецжитлофонд", для житлового будівництва для учасників АТО (поранених і членів сімей, в яких учасники АТО загинули при проведенні АТО) і для соціального будівництва у селі Биківня у Деснянському районі Києва.

Як заявила LB.ua депутат від фракції "ДемАльянс" Галина Янченко, проект рішення затвердили на екстреному засіданні земельної комісії сьогодні вранці перед засіданням Київради. "Такий підхід у виділенні земель сім'ям учасників АТО виглядає не зовсім оптимально, бо сім'ям виділяють землю на території, до якої не проведені комунікації. Краще було б виділяти землі в окремих районах Києва, де є світло, газ, каналізація...", - каже вона.

Нагадаємо, 13 листопада минулого року Київська міськрада виділила 11 гектарів землі у селищі Биківня Деснянського району. Землю отримає комунальне підприємство "Спецжитлофонд" під малоповерхову забудову (до чотирьох поверхів) для бійців АТО та сімей загиблих в операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram