ГоловнаПолітика

Заступник голови МВС Чеботар подав у відставку

Після скандалу з нападом на журналістів Чеботар вирішив звільнитися

Заступник голови МВС Чеботар подав у відставку
Сергей Чеботарь

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар подав у відставку.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на офіційному сайті МВС.

"У зв'язку із систематичним цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру в засобах масової інформації; у зв'язку з поширенням неправдивої інформації, що ганьбить не тільки моє ім'я, а й Міністерство внутрішніх справ; у зв'язку з тиском на мою сім'ю у вигляді переслідувань, залякувань, погроз і незаконного стеження за мною і моєю родиною, включаючи дочку і навіть чотирирічну онуку, я прийняв рішення подати у відставку", - йдеться в заяві.

"Я наполягаю, щоб незважаючи на мою відставку, органами прокуратури було проведено ретельне професійне розслідування всіх епізодів корупції, зловживання службовим становищем, перевищення повноважень та інших правопорушень, які були висунуто мені публічно в ЗМІ", - підкреслив Чеботар.

Він також висловив сподівання, що зможе "захистити своє добре ім'я і продовжити роботу для своєї країни".

Зауважимо, що  під час переговорів з формування уряду восени 2014 року Аваков відмовлявся працювати головою МВС, якщо Чеботаря не залишать його заступником.

Нагадаємо, наприкінці квітня біля будинку під Києвом, який, як пізніше з'ясувалося, належить дочці Сергія Чеботаря, напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Як стверджують журналісти, нападниками виявилися зять Чеботря Олег Поліщук і його бізнес-партнер Сергій Гаврилко. Сам Чеботар тривалий час заперечував, що маєток належить його родині, але пізніше визнав, що будинок записано на дочку.

Раніше депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар заявила, що Чеботаря буде звільнено після відпустки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram