ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ відзвітувала про ситуацію на українсько-російському кордоні

Спостерігачі зафіксували незвичайно активне пересування бензовозів.

ОБСЄ відзвітувала про ситуацію на українсько-російському кордоні
Фото: osce.org

Спостережна місія ОБСЄ оприлюднила свіжий тижневий звіт про ситуацію на українсько-російському кордоні в районі прикордонних пунктів "Гукове" і "Донецьк" навпроти українських "Ізвариного" і "Червонопартизанська".

Згідно зі спостереженнями ОБСЄ, середня кількість перетинів кордону за цей час скоротилося з 7542 до 7126 на добу, при цьому більше людей йшло в бік Росії, ніж із неї.

Як і в попередні тижні, моніторингова місія продовжувала спостерігати самоскиди, що перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації через КПП "Гукове". Також спостерігачі помітили інтенсивність пересування в бік України помаранчевих бензовозів, чого не було раніше.

Окрім цього, представники ОБСЄ чули звуки руху 12 поїздів залізничними коліями за 150 метрів на північний захід від КПП "Гукове". Сім поїздів прямували в Україну, п'ять виїжджали в Російську Федерацію. Побачити потяги неможливо через лінії дерев між залізничними коліями та КПП.

На КПП "Донецьк" моніторингові команди бачили інтенсивний трафік вантажівок із причепами, що перетинали кордон в обох напрямках.

Військового руху спостерігачі не фіксували, але люди в камуфляжі продовжують перетинати кордон в обох напрямках.

Нагадаємо, що Україна не контролює понад 400 км держкордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram