ГоловнаПолітика

Суд відібрав у Клюєва 40 соток біля Києва

Земділянку в Козині колишньому голові АП виділили незаконно.

Суд відібрав у Клюєва 40 соток біля Києва
Фото: zn.ua

Обухівський райсуд відібрав у колишнього голови Адміністрації президента земділянку на 40 соток вартістю майже 500 тисяч гривень у селищі Козин під Києвом. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Імені колишнього чиновника не вказують, але відомо, що в Козині розташовано особняк Андрія Клюєва. Наприкінці минулого року суд відібрав земділянку у брата Клюєва Сергія, будинок котрого розташований по сусідству.

"Підставою відведення цих земель первинним власникам для будівництва й обслуговування житлового будинку в смт Козин Обухівського району стали рішення виконавчого комітету сільської ради, до компетенції якого не належить вирішення земельних питань, оскільки виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішується питання у сфері регулювання земельних відносин", - пояснює прес-служба причину, чому подано позов.

Суд повністю задовольнив позов прокуратури і визнав недійсними рішення виконкому, держакт на землю і витребував земділянку на користь держави.

Нагадаємо, що Клюєва підозрюють у розгоні студентів 30 листопада 2013 року і він перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram