ГоловнаПолітика

У Львові святкування Дня Перемоги минуло майже без інцидентів

Одному з організаторів маніфестацій ветеранів залили клей в замкову щілину

У Львові святкування Дня Перемоги минуло майже без інцидентів
Фото: http://lvivexpres.com/

У Львові та області заходи, присвячені 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі, пройшли без порушень громадського порядку, повідомив начальник ГУМВС у Львівській області Дмитро Загарія. За його словами, у Львові в місцях, де були заявлені масові акції, залишаються патрулі та резервні групи міліції.

Усього до охорони громадського порядку були залучені 820 міліціонерів, а також учасники близько 30 громадських організацій.

Втім, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", на Пагорбі Слави у Львові, де поховані бійці Червоної армії, представники "Свободи" зірвали георгіївську стрічку з літнього чоловіка, який підійшов до меморіалу. Інших інцидентів зафіксовано не було.

Окрім того, керівник Антифашистського комітету Львівської області Олександр Калинюк повідомив, що його сьогодні зранку заблокували у власному будинку.

За його словами, представники "Свободи" залили замкову щілину в дверях його квартири якоюсь речовиною, ймовірно клеєм, і він не може вийти з дому, щоб потрапити на заходи, присвячені Дню перемоги.

Калинюк повідомив, що кілька людей зі "Свободи" знаходяться на сходовій клітці його квартири, і розповів, що він повідомив про це в міліцію і чекає її приїзду.

Нагадаємо, в 2011 році святкування 9 Травня у Львові минуло зі стріляниною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram