ГоловнаСуспільствоЖиття

Меджлісу відмовили у проведенні мітингу пам'яті жертв депортації

Нібито раніше заявку на мітинг в зазначеному місці подала інша організація

Меджлісу відмовили у проведенні мітингу пам'яті жертв депортації
Фото: EPA/UPG

Меджліс кримськотатарського народу заявляє про те, що самопроголошена влада Криму відмовила в проведенні траурного мітингу пам'яті жертв депортації в Сімферополі.

Про це заявили в прес-службі Меджлісу.

"5 травня 2015 року Меджлісом кримськотатарського народу було подано повідомлення голові адміністрації міста Сімферополя Бахарєву Г. С. про проведення траурного мітингу в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу - депортації 18 травня 1944 року. Місцем проведення Всекримського жалобного мітингу в Сімферополі 18 травня 2015 року планувалася площа від території Кримського республіканського Палацу культури профспілок по пішохідній зоні, розташованій вздовж вулиці Київської, до річки Салгір", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що в разі неможливості з об'єктивних причин проведення траурного мітингу у визначеному місці, у поданому повідомленні Меджлісом було зазначено про готовність розгляду обгрунтованої пропозиції про зміну місця проведення запланованого заходу.

"8 травня 2015 року в кінці робочого дня адміністрація міста повідомила про те, що проведення траурного мітингу, присвяченого 71-й річниці з дня депортації кримськотатарського народу, на зазначеному місці та в інших місцях, затверджених для проведення публічних заходів у Сімферополі, не є можливим. В отриманій відповіді адміністрації вказується, що раніше на ту саму дату і час іншою кримськотатарською організацією нібито було подано повідомлення про заплановані заходи, узгоджене в установленому порядку", - підкреслили в повідомленні.

Нагадаємо, 3 травня окупаційна влада Криму насильно зігнала кілька тисяч татар на їхнє національне свято Хидирлез.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram