ГоловнаПолітика

Донецьке "Оплот ТБ" випустило сюжет з реабілітацією "регіоналів"

Звягільського, Колеснікова, Близнюка і Лук'янченка показали у вигідному світлі

Телеканал донецьких сепаратистів "Оплот ТБ" у сюжеті, присвяченому Сєверодонецькому з'їзду 2004 року, показав відомих "регіоналів" з Донецька як виразників інтересів Донбасу.

Як повідомляє видання "Четверта влада", в програмі показали фрагменти виступів тодішнього губернатора Донецької області Анатолія Близнюка і колишнього мера Олександра Лук'янченка, які закликали до проведення референдуму про федералізацію. У сюжеті є і виступ чинного нардепа Юхима Звягільського, який навів присутнім на з'їзді в приклад те, як Борис Єльцин наказав у 1993 році відкрити вогонь з танків по російському парламенту. Звягільський у цьому виступі також закликав "накинути наручники" на лідерів Помаранчевої революції.

При цьому Звягільського, в якого сепаратисти в 2015 році нібито відібрали шахту Засядька, голос за кадром називає "досвідченим господарником і героєм України".

У сюжеті демонструється і фрагмент виступу нинішнього голови тіньового уряду України - "регіонала" Бориса Колеснікова, який закликав провести 5 грудня 2004 року референдум про надання Донецької області статусу самостійної республіки у складі федерації.

Нагадаємо, ватажки донецьких бойовиків у своїх виступах жорстко критикували Партію регіонів.

За деякими даними, до фінансування організації "Оплот" причетний Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram