ГоловнаСвіт

Кемерон має намір організувати референдум про членство Британії у ЄС

Британський прем'єр планує домогтися більш вигідних умов британського членства в ЄС

Кемерон має намір організувати референдум про членство Британії у ЄС
Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, чия Консервативна партія перемогла на парламентських виборах, заявив у п'ятницю, що має намір провести референдум про членство Сполученого Королівства у Євросоюзі.

Про це пише The Guardian.

"Ми організуємо референдум з питання про наше перебування у складі ЄС", - сказав він, виступаючи перед журналістами.

Кемерон нагадав, що планує скоротити податки, активно займатися вирішенням проблеми безробіття, а також вирішити низку інших актуальних для Великобританії проблем.

"Я переконаний, що незабаром у нашій країні почнеться абсолютно особливий період", - зазначив він.

Консервативна партія за підсумками парламентських виборів отримала більшість місць у парламенті. Це дозволить Камерону сформувати новий уряд, не входячи в коаліцію з іншими партіями.

Раніше повідомлялося, що до проведення референдуму у Великобританії Кемерон має намір домогтися перегляду умов британського членства в ЄС. Для цього, на його думку, необхідна зміна основоположних договорів з Євросоюзом.

Так, на думку глави британського уряду, Брюссель мусить повернути уряду в Лондоні частину повноважень. Крім того, він наполягає на тому, щоб Великобританії дозволили обмежити права іммігрантів з інших країн ЄС на отримання соціальних виплат. Якщо вимоги Лондона задовольнять, то Кемерон висловиться за подальше членство Великобританії у ЄС.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю глава Євроради Дональд Туск висловив сподівання, що Кемерон підтримає збереження Британії у складі ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram