ГоловнаСвіт

Туск сподівається, що Кемерон підтримає збереження Британії у складі ЄС

На думку Туска, Британія відіграє ключову роль у забезпеченні "здорового глузду порядку денного" Європи

Туск сподівається, що Кемерон підтримає збереження Британії у складі ЄС
Туск

Президент Європейської ради Дональд Туск у п'ятницю висловив сподівання, що переобраний прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон виступить за збереження Сполученого Королівства у складі Євросоюзу.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За словами Туска, Британія відіграє ключову роль у забезпеченні "здорового глузду порядку денного" Європи, при цьому підкреслюючи необхідність конкурентоспроможної економіки, ефективного єдиного ринку і вільної торгівлі.

"Я розраховую, що новий британський уряд підтримає продовження членства Сполученого Королівства у Євросоюзі. У цьому я готовий допомогти", - сказав Туск.

"Я глибоко переконаний, що немає кращого життя, ніж за межами Євросоюзу, для будь-якої країни. Кращий ЄС - в інтересах не тільки Англії, але й кожної держави-члена", - резюмував глава Євроради.

Лідер британських євроскептиків Фараж покинув пост глави партії UKIP

У січні 2013 року Кемерон заявив, що поставить на голосування питання про членство Сполученого Королівства в Євросоюзі до 2017 року, якщо його Консервативній партії вдасться здобути перемогу на парламентських виборах 7 травня 2015 року.

Питання про референдум про членство Великобританії у ЄС вже порушувалося у 2011 році. Тоді депутати, серед яких більшість були лейбористами і ліберальними демократами, відхилили його проведення. Проти референдуму виступив і сам Кемерон, аргументуючи це тим, що час обрано невдало, а Європа переживає глибоку кризу.

Великобританія приєдналася до Євросоюзу у 1973 році. Тим не менш, країна зберегла власну національну валюту і відмовилася входити до Шенгенського безвізового простору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram