ГоловнаПолітика

Україна, ЄС і Росія 18 травня обговорять зону вільної торгівлі

В ЄС очікують початку імплементації ЗВТ з Україною вже з 2016 року

Україна, ЄС і Росія 18 травня обговорять зону вільної торгівлі
Фото: Макс Левин

Тристоронні консультації Україна-ЄС-РФ на політичному рівні з імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом пройдуть 18 травня в Брюсселі.

Про це повідомила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем, повідомляє Укрінформ.

"Ми очікуємо початку імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Україною, починаючи з 1 січня 2016 року. З метою сприяння цьому процесу ми продовжимо консультації. Тристоронні політичні консультації на рівні міністрів України і Росії з метою пошуку практичного рішення щодо деяких занепокоєнь з боку Росії пройдуть 18 травня", - заявила єврокомісар.

Вона уточнила, що українську сторону на політичних консультаціях представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Раніше посол Росії при ЄС Володимир Чижов заявив, що РФ офіційно зажадала відкласти до січня 2017 року запуск ЗВТ між Україною та Євросоюзом.

Нагадаємо, у квітні відбулися нові тристоронні переговори про ЗВТ, в яких взяли участь представники ЄС, України та Росії. Однак, як заявив український посол Константи Єлісєєв, вони минули безрезультатно.

Ні ЄС, ні Україна не готові ні до перегляду угоди про зону вільної торгівлі, ні до якихось подальших рішень про відстрочення його застосування.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що УА України з Євросоюзом не можна було укладати, не враховуючи позицію Москви. На його думку, обнулення митних тарифів на кордоні України та ЄС призведе до того, що здешевілі європейські товари хлинуть до Росії, з якою в України теж немає особливих перешкод у торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram