ГоловнаКультура

У Венеції відкривається 56-та бієнале сучасного мистецтва

Окрім основного проекту, на бієнале представлено 89 національних павільйонів

У Венеції відкривається 56-та бієнале, один з найбільш престижних оглядів сучасного мистецтва - офіційно виставки відкриють 9 травня.

Зараз проходить передперегляд основного проекту, національних павільйонів і паралельних виставок.

Основну тему бієнале цього року визначено як "Усе майбутнє світу" (All the World's Futures), а куратор Оквуї Енвезор попросив національні павільйони висловитися на тему "епохи занепокоєння".

Усього на Венеціанській бієнале цього року будуть 89 національних павільйонів, 44 паралельні проекти і міжнародна виставка (основний проект), що проходить у Джардіні та в Арсеналі. Участь в основному проекті беруть 136 художників із 53 країн.

Український павільйон розміщено не в палацо чи іншій будівлі у Венеції, а на набережній між Джардіні й Арсеналом. Організатор павільйону - PinchukArtCentre – вирішив побудувати окремий павільйон зі скла. Так куратори українського павільйону наголошують на прозорості сучасної України.

Український павільйон на 56-й Венеціанській бієнале
Фото: Андрій Боборикін
Український павільйон на 56-й Венеціанській бієнале

Експозиція в українському павільйоні має назву "Hope!" (Надія) і включає роботи молодих художників: Євгенії Білорусець, Артема Волокітіна, Микити Кадана, Жанни Кадирової, Ганни Звягінцевої, Відкритої групи і Миколи Рідного & Сергія Жадана зі спільним проектом «Сліпа точка».

Офіційне відкриття українського павільйону у Венеції пройде 7 травня, на відкритті виступить "Океан Ельзи".

Українські художники також будуть представлені в паралельному проекті Dispossesion, котрий організовує Вроцлав (європейська столиця культури 2016 року). На виставці покажуть роботи художників з Польщі, України та Німеччини.

56-та Венеціанська бієнале триватиме до 22 листопада 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram