ГоловнаПолітика

Глава Пентагону підтвердив вірогідність підготовки військ РФ до нападу

Раніше про підготовку нападу заявляв генерал Брідлав

Глава Пентагону підтвердив вірогідність підготовки військ РФ до нападу
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Ештон Картер підтвердив оцінку командувача Сухопутних сил НАТО в Європі генерала Брідлава про високу ймовірність підготовки російськими військами наступу на сході України, озвучену минулого тижня.

Про це глава Пентагону заявив у середу під час слухань у Сенаті щодо оборонного бюджету США на 2016 рік, передає Укрінформ.

"Генерал Брідлав має рацію. Схоже, підтримувані Росією, відкрито підтримувані РФ сепаратисти в східній Україні таки готуються до чергового раунду військових дій, що суперечить мінським домовленостям", - підкреслив Картер.

Відповідаючи на запитання про готовність США надати Україні летальну зброю, глава Пентагону зазначив, що Штати підтримують українських військових обладнанням оборонного характеру.

Водночас, підкреслив він, паралельно з військовою підтримкою України на нинішньому етапі найбільший вплив на Росію мають економічні санкції у поєднанні з падінням світових цін на нафту. "Це те, що зараз виснажує Росію", - зазначив глава Пентагону.

У зв'язку з цим Картер визнав, що європейські санкції "мають більшу вагу", оскільки Росія більшою мірою пов'язана в торговому плані саме з Європейським Союзом, ніж з США.

"Ось чому ми так рішуче працюємо з європейцями на чолі з Німеччиною і високо оцінюємо непохитність Німеччини у введенні цих санкцій", - пояснив глава оборонного відомства США.

Нагадаємо, НАТО збільшує сили швидкого реагування у відповідь на агресію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram