ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заарештував спільницю підозрюваних у розстрілі міліціонерів

Судячи з усього, йдеться про бійця "Айдару" Віту Заверуху

Суд заарештував спільницю підозрюваних у розстрілі міліціонерів
Вита Заверуха

У рамках слідства у справі про напад на АЗС і розстріл правоохоронців у ніч на 4 травня в Києві затримано ще одну підозрювану - 19-річну мешканку Вінниці.

"Встановлено, що дівчина, перебуваючи в тісних стосунках з трьома підозрюваними у вбивстві міліціонерів, брала участь в організації обстрілу поста ДАІ у Биківні, яке було скоєно напередодні, 2 травня, цією ж групою осіб", - сказано в повідомленні прокуратури Києва.

Її дії кваліфіковано за ст. 27, ст. 348 КК України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Дніпровський райсуд Києва заарештував дівчину з альтернативою у вигляді застави у розмірі 3 млн 654 тисяч гривень.

Нагадаємо, в ніч на понеділок кілька зловмисників пограбували АЗС у Києві на 800 гривень. При цьому вони поранили працівника станції. По міліціонерах, які переслідували грабіжників, відкрили вогонь. Двоє спецпризначенців загинули, ще троє отримали важкі травми. Одного з грабіжників застрелили, пізніше трьох його спільників затримали. У міліції заявили, що вони планували теракт 8-9 травня.

Суд заарештував трьох затриманих. Прокуратура Києва повідомляла, що двом підозрюваним по 17 років, ще одному - 20.

За даними LB.ua, заарештована дівчина - доброволець "Айдару" Віта Заверуха. Троє заарештованих раніше - це 20-річний Євген Кошелюк (уродженець Харківської області, проходив службу в батальйонах "Азов", "Айдар" і "Торнадо"); 17-річний Андрій Романюк (був снайпером одного з добровольчих батальйонів); Микола Монішенко (уродженець Києва, учень 11 класу київської школи "Домінант").

При затриманні застрелили 23-річного Вадима Пінуса, уродженця Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram