ГоловнаКультура

До Вінниці на літературний фестиваль приїдуть Оксана Забужко і Кшиштоф Зануссі

У місто пройде міжнародний фестиваль оповідання Intermezzo

До Вінниці на літературний фестиваль приїдуть Оксана Забужко і Кшиштоф Зануссі
Фото: Предоставлено организаторами

Із 22 по 24 травня у Вінниці пройде перший Міжнародний фестиваль оповідання Intermezzo (Intermezzo Short Story Festival).

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Планують, що фестиваль проходитиме у Вінниці щорічно протягом трьох днів травня. Подію присвячено постаті видатного українського письменника і громадського діяча Михайла Коцюбинського і 150-й річниці з дня його народження.

Цього року програму Intermezzo присвячено темі "Життя в посттравматичному просторі", участь у фестивалі візьмуть понад 50 українських і європейських художників.

Зокрема, до Вінниці приїдуть польський режисер Кшиштоф Зануссі, балканський письменник Міленко Єргович, українська письменниця Оксана Забужко, польська перекладачка і культурний менеджер Юстина Чеховська, а також письменники Софія Андрухович, Лариса Денисенко, Ірина Цілик, Василь Махно і Володимир Лис.

Події Intermezzo будуть проходити в музеї-садибі Михайла Коцюбинського, на центральній площі міста, в кінотеатрі "Родина", в галереях, книжкових магазинах та інших локаціях.

У рамках фестивалю пройдуть медіа-вистава "Il Caprese", присвячений подорожі Коцюбинського в Італію, літературні читання за участю вінницьких авторів, проект Василя Махна у форматі "кіно + текст", екскурсії "Вінниця Коцюбинського", сценарна лабораторія та літературна зустріч з Оксаною Забужко на теплоході, який курсуватиме Південним Бугом.

Окремою темою на Intermezzo винесено Балкани. У її межах покажуть фільми з програми "Екс-Югославія: примирення" фестивалю документального кіно про права людини Docudays.

Крім того, на фестивалі покажуть фільми Кшиштофа Зануссі, відреставровану версію "Тіней забутих предків" Сергія Параджанова, фільм "Кубло" Яна Гржебейка (Чехія).

Майже на всі події фестивалю Intermezzo вхід вільний. Подробиці, а також докладну програму можна дізнатися на офіційному сайті фестивалю.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Києві пройшов 5-й літературний фестиваль "Книжковий Арсенал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram