ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У російському місті Бєлогорськ відкрили пам'ятник "ввічливим людям"

На церемонії відкриття пам'ятника були сотні прихильників російської агресії.

У місті Бєлогорську Амурської області відкрили пам'ятник Російському солдату, неофіційно названий пам'ятником "Ввічливим Людям", які здійснили збройне захоплення Кримського півострова.

Фото: бєлогорськ.рф

Про це повідомляє "Белогорск.ру".

Пам'ятник відкрили біля Дошки пошани, поруч із площею 30-річчя Перемоги. На церемонії відкриття були сотні жителів Бєлогорська та гостей міста. Серед них яких - виконувач обов'язків губернатора Амурської області Олександр Козлов, голова міста Станіслав Мелюк і кадети гімназії №1.

Фото: белогорск.рф

"Дуже радий, що в Бєлогорську напередодні дня Перемоги відкривається пам'ятник Російському солдату. Знаю, що неофіційно його називають пам'ятником "Ввічливим Людям" на честь минулорічних подій у Криму. Наші військові забезпечили безпечні умови волевиявлення людей, які проживають на півострові. Вони бездоганно впоралися зі своїм завданням. Як сказав наш президент, наша армія не тільки сучасна, а й ввічлива. Я вважаю, саме такий образ відображено в цьому пам'ятнику", - зазначив Козлов.

Фото: белогорск.рф

Як уточнює "Белогорск.ру", поставити пам'ятник Російському солдату 23 лютого запропонував Мелюк. Пам'ятник виготовила компанія "УралБудКомплект" за участю ТОВ "Кам'яний пояс" на кошти підприємців Бєлогорська. Скульптором став Костянтин Гілев.

Пам'ятник виготовили за знімком фотографа ТАСС Андрія Рюміна, на якому зображено "ввічливу людину" - солдата спецпідрозділу, який дає дитині кошеня. У момент відкриття пам'ятника до нього вийшли шість екіпірованих бійців.

Фото: белогорск.рф

Поняття "ввічливі люди" набуло нового змісту після загострення ситуації на південному сході України. Тоді в Криму з'явилися озброєні люди у військовій екіпіровці без розпізнавальних знаків, які блокували пересування української армії на півострові і тим самим здійснили збройне вторгнення Росії в Україну. Під час "Прямої лінії" Володимир Путін визнав, що "ввічливі люди" насправді були російськими солдатами, хоча раніше неодноразово відкидав такі припущення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram