ГоловнаПолітика

Шимків назвав міністрів-кандидатів на відставку

Заступник голови АП оцінив, як працюють члени уряду

Шимків назвав міністрів-кандидатів на відставку
Фото: Вадим Крутивус

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків в інтерв'ю LB.ua назвав кращі та гірші міністерства в українському уряді. На його думку, найкраще працюють міністерства фінансів, економіки та АПК, тоді як серйозні проблеми мають МОЗ, Мінкультури та Мінекології.

"Наталія Яресько - дуже грамотний підхід, команда. Розумний менеджмент. Вона прекрасно веде переговори. Я був на багатьох зустрічах за її участю - у Давосі наприклад. Це приголомшливо. Так, як повинно бути. В Айвараса Абромавічуса мікс. Є позитивні речі, є негативні. Позитив - у дерегуляції. Але історія з конкурсами на керівників держкомпаній, мені здається, не працює. Можливо, ми занадто багато очікуємо від кадрових конкурсів. І третє міністерство - Мінагрополітики. Найкраще у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС. Відмінний стан бізнесу за минулий рік. Хоча я не знаю, що потрібно зробити, щоб агробізнес був у поганому стані в Україні", - сказав чиновник.

Він також виокремив реформу МВС, над якою працює заступниця міністра Ека Згуладзе, і позитивну динаміку в Мін'юсті після призначення першим заступником Наталії Севастьянової. "Дуже складне міністерство [інфраструктури] у Пивоварського. Там хороша динаміка, Андрій добре працює, але реально багато проблем і складних завдань", - додав Шимків.

"Я бачу проблеми в МОЗ. Прихід зараз Ігоря Перегінця на посаду заступника міністра - це супер. Думаю, найближчим часом продуктивність МОЗ зросте. Мені здається також, що є проблеми і в питаннях культури. Усе, що зараз навколо віце-прем'єра Кириленка. Ще один мінус - Мінекології. Ми дуже багато скарг на них отримуємо. Я просто шокований. Хоча в них більше має бути планів щодо євроінтеграції, 20 планів, які повинні затвердити. Там навіть кінь не валявся", - зазначив заступник голови АП з приводу міністерств, які працюють погано.

Щодо Міненерговугілля, яке очолює Володимир Демчишин, то Шимків визнав, що воно буксує. Але, на його думку, великої провини міністра в цьому немає.

"Потрібно розуміти, що ситуація, яку отримав, наприклад, Володя Демчишин - це як корабель-потопельник. Він реально там латає діри. У нього 120% часу йде на операційну діяльність. А ви кажете про зміни... Хоча в нього, до речі, є бачення, що потрібно зробити. Але просто немає часу це робити. Він дуже добре розбирається в енергетиці. Вже", - додав Шимків.

Повністю інтерв'ю з Шимківим читайте на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram