ГоловнаПолітика

Росія може розв'язати війну, яка стане останньою, - постпред України в ООН

Через 70 років після перемоги Україна знову відчуває запах війни, розповів Сергєєв

Росія може розв'язати війну, яка стане останньою, - постпред України в ООН
Фото: un.org

Росія намагається наблизити людство до нової світової війни, яка може стати останньою, не варто на це "заплющувати очі".

Про це заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв на засіданні Генасамблеї ООН, присвяченій пам'яті жертв Другої світової війни, передає Укрінформ.

За словами дипломата, через 70 років після перемоги Україна знову відчуває запах війни і бачить тих, хто потерпає від конфлікту.

При цьому, зазначив Сергєєв, найбільш трагічним і незрозумілим для України є те, що колишні союзники і друзі "сьогодні несуть хаос і смерть в наш дім, озброюють і фінансують бандитів, які здійснюють терор на мирній ще рік тому землі".

Вони, підкреслив посол, "крадуть частину міжнародно визнаної території України, по-варварськи паплюжать спільно підписаний 70 років тому Статут ООН і повторюють крок за кроком фатальні помилки, які розпочали Другу світову війну в 1939 році".

"За оцінками військових істориків, понад 8 млн людських життів віддала європейській свободі саме Україна. Я підкреслю - 8 млн життів! "- зазначив Сергєєв.

"Ми закликаємо сьогодні з трибуни ООН, в ці урочисті пам'ятні дні, схаменутися тих, хто хоче знехтувати пам'яттю мільйонів загиблих у Другій світовій війні для досягнення власних геополітичних амбіцій. Україна також звертається до світу з проханням не заплющувати очей на спроби окремих лідерів розпалити і підтримувати нові осередки нестабільності і наблизити нас всіх до прірви майбутньої світової війни, яка, напевно, вже буде останньою", - заявив Сергєєв.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна є переможницею у Другій світовій війні і святкування 70-ї річниці перемоги над нацизмом є знаковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram