ГоловнаПолітика

Нацгвардії України та Грузії домовилися про довгострокову співпрацю

Мова йде, насамперед, про обмін досвідом

Нацгвардії України та Грузії домовилися про довгострокову співпрацю
Фото: ngu.gov.ua

Національні гвардії України та Грузії домовилися про довгострокову співпрацю.

Про це повідомляє офіційний сайт НГУ.

Так, сьогодні у головному управлінні Нацгвардії України відбулася перша за історію незалежності України зустріч командувача НГУ Миколи Балана з командувачем Нацгвардії Грузії Леваном Гамкрелідзе.

"Під час зустрічі сторони домовилися про початок довгострокової двосторонньої співпраці між Нацгвардіями України та Грузії. Мова йде, насамперед, про обмін досвідом щодо вдосконалення системи підготовки особового складу", - йдеться в повідомленні.

Микола Балан (справа) і Леван Гамкрелідзе
Фото: ngu.gov.ua
Микола Балан (справа) і Леван Гамкрелідзе

За словами Балана, грузинські колеги сьогодні діють за стандартами НАТО та Європейського Союзу. Зокрема, вони вже відпрацювали алгоритм вирішення питань своєчасного і результативного застосування сил і техніки.

Фото: ngu.gov.ua

Представники грузинської делегації підкреслили, що сьогодні українські нацгвардійці мають справу з ситуацією, яка виникла у Грузії ще у 2008 році.

"Необхідність швидко відпрацьовувати нові алгоритми застосування сил і техніки, забезпечувати службово-бойову підготовку особового складу та перехід на нові стандарти технічного оснащення - далеко не повний перелік проблем, що стоять перед командуванням Національної гвардії Грузії", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 20 квітня на Яворівському полігоні у Львівській області стартували україно-американські навчання "Фіарлес Гардіан-2015".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram