ГоловнаСуспільствоПодії

Затримані за вбивство міліціонерів планували теракт у Києві на 8-9 травня

Банда планувала відкрити вогонь по мирних жителях

Озброєні бандити, яких затримали за напад на АЗС у Києві та вбивство двох міліціонерів, планували теракт на 8-9 травня. Про це повідомила прес-служба МВС, виклавши відео зізнання одного із затриманих.

Як виявилося, це жителі Вінниці, які привезли із собою до столиці два автомати, РПГ "Муха" і кілька гранат. "Морган мав стріляти по людях, Віта - його прикривати, Андрій мав кинути тротилову шашку в натовп", - заявив він.

1 травня їм цього не вдалося зробити, і тоді вони напали на пост ДАІ на Броварській трасі нібито для того, щоб захопити ще зброю.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Деснянському районі Києва озброєна банда напала на АЗС, поранивши заправника. Близько 1:30 ночі на АЗС зайшли двоє невідомих у масках з автоматами, попередньо АК-74, і під загрозою застосування зброї забрали гроші з каси. Вибігши з будівлі заправки, один зі злочинців зробив кілька пострілів в оператора АЗС, простріливши йому руку, після чого нападники перебігли через дорогу і зникли в лісі.

Відпрацьовуючи найближчу територію, співробітники міліції помітили підозрілий мікроавтобус Volkswagen Transporter синього кольору, що рухався на великій швидкості. На вимогу співробітників міліції зупинитися водій мікроавтобуса додав швидкості. Наздогнавши мікроавтобус на вулиці Мілютенка, міліціонери спробували його зупинити. Раптово з вікна Volkswagen пролунали кілька черг пострілів з автоматичної зброї. Кулі прошили міліцейський позашляховик. Один з міліціонерів загинув на місці, троє його колег отримали вогнепальні поранення.

Через якийсь час на вулиці Бойченка правоохоронці знову помітили і почали переслідувати мікроавтобус. Заїхавши у двори, злочинці розстріляли з автоматичної зброї міліцейський Renault і, кинувши кілька вибухових пакетів, зникли по газонах через двори. Вогнепальне поранення в ногу отримав один з правоохоронців.

У покинутій машині знайшли одного з нападників, який пізніше помер в лікарні від ран. Також помер один з поранених міліціонерів.

Нападників пізніше все-таки вдалося затримати на їхній квартирі. Виявилося, що двом з них - всього по 17 років, іншим - по 20 і 24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram