ГоловнаСвіт

У Литві затримали російського шпигуна

Вільнюський дільничний суд дозволив взяти підозрюваного під арешт на три місяці

У Литві затримали російського шпигуна
Фото: runews.su

У Литві за підозрою у шпигунстві затримали громадянина Росії Н.Ф. (1977 р.н.), штатного співробітника Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ.

За даними Департаменту держбезпеки Литви, вдалося зупинити чергову спробу російських розвідувальних служб отримати доступ до інформації, відомої тільки керівництву Литви. Мета цих дій - можливість маніпулювання і впливу на процес ухвалення Литвою рішень на вищому рівні, повідомляє Delfi.

Під час операції зібрано і передано в прокуратуру дані, які дозволяють припустити, що затриманий здійснював розвідувальну операцію з метою пробратися в державні відомства, служби правоохорони і розвідки.

Вільнюський дільничний суд раніше, 30 квітня, задовольнив прохання прокурора і дозволив взяти підозрюваного під арешт на три місяці.

За даними прокуратури Литви, мета дій співробітників ФСБ Росії - можливість маніпулювання і здійснення впливу на процес ухвалення країною рішень на вищому рівні.

Цього ж дня стало відомо, що Національні збройні сили (НЗС) Латвії виявили біля кордонів країни військові надводні та підводні кораблі, а також військово-транспортний літак Росії.

Нагадаємо, у березні 2015 року Служба інформації і безпеки Чехії запідозрила трьох російських дипломатів, які працювали у Празі, як шпигуни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram