ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано трьох підозрюваних у вбивстві міліціонерів у Києві - Аваков

Один із затриманих 98-го року народження

Столичні правоохоронці затримали трьох зловмисників, які стріляли у працівників міліції у ніч на понеділок, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Затримали трьох, які стріляли в міліцію вночі. Ще одного убито під час стрілянини. Банда покидьків. Один із затриманих 98-го року народження", - повідомив глава МВС.

Нагадаємо, у Києві о 01:30 у Деснянському районі під час затримання підозрюваних, які вчинили розбійний напад на АЗС, двоє міліціонерів загинули, ще троє - у лікарні з пораненнями, одного зловмисника затримали.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, низка злочинів почалася на вулиці Крайній. Близько 1:30 ночі на АЗС зайшли двоє невідомих у масках з автоматами, попередньо АК-74, і під загрозою застосування зброї забрали гроші з каси. Вибігши з будівлі заправки, один зі злочинців зробив кілька пострілів в оператора АЗС, простріливши йому руку, після чого нападники перебігли через дорогу і зникли в лісі. Прибули лікарі "швидкої" і госпіталізували потерпілого з вогнепальним пораненням. Відпрацьовуючи найближчу територію, співробітники міліції помітили підозрілий мікроавтобус Volkswagen Transporter синього кольору, який рухався на великій швидкості. На вимогу співробітників міліції зупинитися, водій мікроавтобуса додав швидкості. Наздогнавши мікроавтобус на вулиці Мілютенка, міліціонери спробували його зупинити. Раптово з вікна Volkswagen пролунали кілька черг пострілів з автоматичної зброї. Кулі прошили міліцейський позашляховик. Один з міліціонерів загинув на місці, троє його колег отримали вогнепальні поранення. Першу допомогу пораненим правоохоронцям надав один із випадкових перехожих, військовослужбовець, який служив у зоні АТО. Чоловік наклав кілька джгутів пораненим правоохоронцям і викликав "швидку". З важкими травмами трьох міліціонерів ушпиталили. Орієнтування на синій мікроавтобус з номерами "ПТН-ПНХ", на якому зникли злочинці, дали всім нарядам міліції. Через деякий час на вулиці Бойченка правоохоронці помітили і почали переслідувати цей мікроавтобус. Заїхавши у двори, злочинці розстріляли з автоматичної зброї міліцейський Renault і, кинувши кілька вибухових пакетів, втекли по газонах через двори. Вогнепальне поранення в ногу отримав один з правоохоронців. Кілька куль поцілили у вікно другого поверху житлового будинку, розбивши скло. Незабаром цей мікроавтобус знайшли з відкритими дверима через кілька кварталів, на вулиці Малишка. Злочинці кинули неподалік одяг і зі зброєю зникли в невідомому напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram