ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли позиції сил АТО під Авдіївкою з "Градів"

Уночі терористи 28 разів порушили режим припинення вогню

Бойовики обстріляли позиції сил АТО під Авдіївкою з "Градів"

Від 18 години до опівночі 2 травня ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишалася напруженою.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку, вночі бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, спровокували одне бойове зіткнення і 14 разів застосовували важке озброєння, зокрема - реактивну систему залпового вогню "Град".

У Донецькій області терористи обстріляли з мінометів калібру 120 мм позиції українських військ поблизу населених пунктів Широкине, Гранітне, Опитне та Авдіївка, тричі - біля Пісків. Також у районі Карлівки, Опитного, двічі біля Авдіївки і Пісків бойовики застосовували артилерію калібру 122 мм.

Від 23:35 до 23:50 по позиціях сил АТО неподалік Авдіївки бойовики випустили залп із 40 снарядів реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". Втрат серед військовослужбовців немає.

"Близько опівночі в районі Мар'їнки військові вступили в бойове зіткнення з розвідувально-диверсійною групою терористів. Бойовики вели вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Українські військовослужбовці ефективно відбили напад", - повідомили в прес-центрі.

У Луганській області бойовики обстрілювали з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї позиції сил АТО поблизу селищ Щастя і Золоте-4.

Також за вказаний період зафіксовано польоти двох безпілотників терористів неподалік Широкиного і Опитного.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО поранено восьмеро українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram