ГоловнаПолітика

Виїхати з Непалу в Україну готові 22 українці та 22 іноземці, - МЗС

На території Непалу перебувають 209 українців, із 48 з них не вдається вийти на зв'язок.

Виїхати з Непалу в Україну готові 22 українці та 22 іноземці, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Евакуюватися з Непалу на українському літаку готові 22 громадян України і 22 іноземців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Готовність евакуюватися в Україну підтвердили 44 громадяни України, 2 громадян РФ. Також ще близько 20 іноземців звернулись до українських консулів із проханням евакуювати їх нашими силами", - сказано в повідомленні.

Повідомляють, що станом на 14:00 1 травня МЗС має інформацію про перебування на території Непалу 209 громадян України. Даних про загиблих (потерпілих) українців немає, проте з 48 українцями не вдається вийти на зв'язок.

Четверо громадян України протягом останньої ночі виїхали з Непалу самостійно. Троє планують відбути самостійно з Катманду сьогодні ввечері.

"МЗС використовує всі можливі шляхи евакуації громадян України з Непалу, із залученням в т.ч. наших партнерів", - повідомили у відомстві.

Напередодні літак для евакуації громадян України з Непалу приземлився в Делі. Він мав вилетіти в Непал завтра, але зламався.

30 квітня МЗС повідомило про перебування на території Непалу 196 громадян України, з них 85 готові до евакуації. Частина українців після землетрусу не виходить на зв'язок.

Землетрус магнітудою 7,9 відбувся в Непалі вранці 25 квітня. Потім Непал спіткала серія афтершоків, магнітуда найпотужнішого з яких була 6,7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram