ГоловнаСуспільствоВійна

Мерія Харкова відмовила в проведенні травневих мітингів всім організаціям

Міліція міста попереджає про загрозу терактів

Мерія Харкова відмовила в проведенні травневих мітингів всім організаціям
Фото: StudMedia Kharkov

Міська влада Харкова відмовила у проведенні травневих акцій всім організаціям, які подали заявки.

Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому, повідомляє офіційний сайт міської ради.

"Члени комісії розглянули заявки громадських організацій, які мають намір провести заходи з 1 по 9 травня. Зокрема, громадська організація "Трудова Харківщина" заявила про проведення мітингу 1 травня, "Російський собор - Російська громада" - про проведення мітингу 3 травня, Союз жінок України "За майбутнє дітей" - про проведення концерту 9 травня, Спілка радянських офіцерів - про проведення ходи 9 травня", - йдеться в повідомленні.

Заступник мера Харкова Ігор Терехов повідомив, що міліція намагалася переконати керівників цих громадських організацій не проводити мітинги і ходу через загрозу терактів, але не всі вони почули аргументи правоохоронців.

"Служба безпеки і Міністерство внутрішніх справ надали нам інформацію, відповідно до якої в місті діють диверсанти, і під час свят можливі провокації і теракти", - підкреслив Терехов.

Нагадаємо, 26 лютого в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримано трьох жителів області, підозрюваних у скоєнні теракту 22 лютого. При вибуху загинули двоє людей, ще двоє підлітків померли пізніше в лікарні. Поранення отримали 9 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram