ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Патріарх Кирило закликав РПЦ нести віру через соціальні мережі

Раніше в РПЦ обговорювалася можливість підготовки кодексу поведінки священнослужителів у соцмережах

Патріарх Кирило закликав РПЦ нести віру через соціальні мережі
Фото: EPA/UPG

Православна місія повинна активніше здійснюватися в соціальних мережах.

Таку думку висловив патріарх Московський і всієї Русі Кирило на засіданні Вищої церковної ради Російської церкви в Москві, повідомляє "Интерфакс".

"Ми не маємо права не бути там, де є або може бути наша паства, а наша паства сьогодні, в тому числі і в соціальних мережах, причому найактивніша частина нашої пастви", - цитує агентство слова патріарха.

За словами глави РПЦ, соціальні мережі стали для декого "універсальним, але далеко не найбільш достовірним і глибоким джерелом інформації".

Водночас патріарх вказав на небезпеку соціальних мереж та Інтернету, вказавши на ті ситуації, коли віртуальний світ починає витісняти світ реальний.

"Таїнство спасіння здійснюється в реальному житті. І тому якщо ми не хочемо, щоб віртуальна реальність стала теж атеїзованим явищем, ми мусимо серйозно думати про те, як церква сьогодні може бути присутньою в цьому світі ефективніше, надійніше з точки зору передачі світу і особливо молоді свого послання", - підсумував патріарх.

У лютому патріарх називав поведінку користувачів соцмереж ярмаркою марнославства і закликав вірян змінити свою поведінку в Інтернеті. Також в РПЦ обговорювалася можливість підготовки кодексу поведінки священнослужителів у соцмережах.

Приводом для цього став скандал за участю петербурзьких священнослужителів. 9 лютого диякону Павлу Шульженку і єрею Сергію Агафошину на три місяці заборонили служіння за заподіяння шкоди іміджу церкви. На своїй сторінці у "ВКонтакте" Шульженок викладав фотографії, на яких клірики розпивають алкогольні напої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram