ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний собор УГКЦ пішов тріщинами

Біля храму триває будівництво житлового будинку

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви (УГКЦ) з'явилися тріщини. Про це повідомляє офіційний сайт КМДА.

Фото: radiosvoboda.org

Оглянути стан храму поїхав заступник голови КМДА Павло Рябікін.

"Я поділяю тривогу представників УГКЦ, пов'язану з появою тріщин на підлозі і куполі храму, однак щоби з'ясувати причини їхньої появи, треба провести відповідну експертизу. Але у будь-якому разі, на моє переконання, забудовник має налагодити конструктивний діалог із представниками церкви і допомогти привести будівлю Патріаршого собору у належний стан. Це вже питання не тільки юридичної, а й моральної відповідальності забудовника перед численною громадою церкви", - зазначив чиновник.

Як наголошує "Радіо Свобода", жителі столичного мікрорайону Микільська Слобідка вже вісім років протистоять забудовникам - борються за чи не єдиний громадський пляж на лівому березі Дніпра. Проте цього року багатоповерхівки почали знову зводити.

radiosvoboda.org
radiosvoboda.org

"Це перша черга тільки. Як на сайті "Укрбуд" пишуть, це перша черга будівництва, вулиця Микільсько-Слобідська, 1. За греко-католицьким храмом, на Микільсько-Слобідській, 7-9, мають бути такі самі "монстри", - зазначив житель мікрорайону Анатолій Шаповал.

Фото: radiosvoboda.org

Нагадаємо, на святкування Дня хрещення Русі та освячення собору Воскресіння Христового у 2013 році прибули 20 тис. парафіян УГКЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram