ГоловнаПолітика

МЗС направило Росії ноту протесту через візит Медведєва до Криму

Україна розцінює такі дії РФ як демонстрацію неповаги до міжнародного права

МЗС направило Росії ноту протесту через візит Медведєва до Криму
Фото: www.sankt-petersburgpost.ru

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту у зв'язку з візитом прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва в окупований Крим.

"27 квітня глава уряду Росії Дмитро Медведєв здійснив неузгоджений з українською стороною візит на тимчасово окуповану Росією частину території України - Автономну Республіку Крим. Цей візит, як і попередні поїздки посадових осіб Росії на тимчасово окуповану територію України МЗС України розцінює як умисні дії, спрямовані на подальше свідоме загострення двосторонніх відносин і демонстрацію неповаги до норм міжнародного права", - заявив на брифінгу речник МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, у зв'язку з цим МЗС вимагає від РФ припинити практику таких візитів посадових осіб, а також пояснити причини таких дій.

"У цьому контексті ми також звернули увагу на оприлюднений Freedom House звіт про свободу слова у світі, де Крим, як окупована територія, цього разу оцінюється окремо", - зазначив Перебийніс.

Нагадаємо, згідно зі звітом правозахисної організації Freedom House, Крим посів одне з останніх місць за рівнем свободи ЗМІ, отримавши 94 з можливих 100 балів, поступившись Сирії та Ірану, у яких по 90 балів. "Така ситуація зі ЗМІ в Криму обумовлена обмежувальними нормами російських законів щодо ЗМІ, а також переслідуванням їх окупаційною владою", - підкреслив Перебийніс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram