ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мін'юст Росії позбавив реєстрації партію Навального

Партія Навального вже оскаржила рішення Мін'юсту про позбавлення її реєстрації.

Мін'юст Росії позбавив реєстрації Партію прогресу опозиціонера Олексія Навального. Таке рішення відомство пояснює порушенням правил реєстрації регіональних відділень партії.

Про це сам Навальний написав у своєму "Твіттері".

У документі, опублікованому 28 квітня на сайті Мін'юсту РФ, сказано, що "партію в жовтні 2014 року в Мін'юст Росії повідомлено про державну реєстрацію 44 регіональних відділень. У 16 суб'єктах Російської Федерації регіональні відділення партії були зареєстровані в межах встановленого шестимісячного строку, в 3 суб'єктах Російської Федерації - за його межами, після винесення територіальними органами Мін'юсту Росії рішень про призупинення державної реєстрації регіональних відділень. У 25 суб'єктах Російської Федерації відділення були зареєстровані за межами шестимісячного терміну".

За словами Навального, Партія прогресу збережеться як політична структура і продовжить роботу. Газета "Ведомости" повідомляє, що головним завданням Навальний називає участь у регіональних виборах в рамках коаліції.

"На роботі коаліції рішення Мін'юсту не позначиться", - заявив Навальний порталу РБК. Він зазначив, що у позбавленні реєстрації є і плюси. "Для багатьох керівників наших регіональних відділень було важко прийняти, що потрібно вийти з Партії прогресу, щоб балотуватися від РПР-ПАРНАС. Тепер питання так не стоїть".

Як повідомляє "Интерфакс", партія Навального оскаржила рішення Мін'юсту про позбавлення її реєстрації.

"Позов подано в Замоскворецький суд Москви. У своїй заяві ми просимо скасувати рішення міністерства юстиції", - повідомив агентству адвокат Іван Жданов, який представляє інтереси партії в суді.

Партія прогресу і РПР-ПАРНАС в середині квітня домовилися про створення коаліції для участі у виборах 2015-2016 років. Потім опозиційний блок збільшився до шести партій. Об'єднати зусилля перед виборами опозиціонерам пропонував ще в листопаді минулого року Борис Нємцов. Проте до його загибелі ці плани так і не здійснилися.

Демократична коаліція візьме участь у виборах до законодавчих зборів в Новосибірській, Костромській і Калузькій областях, які відбудуться в єдиний день голосування 13 вересня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram