ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області сили ЗСУ оточили базу "Правого сектору"

Ярош вважає, що бійців "ПС" вирішили спровокувати на неправомірні дії

У Дніпропетровській області сили ЗСУ оточили базу "Правого сектору"
Фото: Макс Левин

Підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-ї парашутно-десантної бригад виставили блокпости навколо бази "Правого сектору" в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області.

Про це написав у Facebook головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

Він нагадав, що Великомихайлівка розташована поза зоною АТО, і будь-які дії військових у цій зоні мають бути регламентовані законодавством України, яке забороняє ЗСУ виконання будь-яких функцій, пов'язаних із забезпеченням громадського порядку.

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош повідомив, що базу було блоковано без жодних попереджень підрозділами десантників 25-ї і 95-ї бригад, разом з бронетехнікою і важким озброєнням.

"Було виставлено блокпости молодих, щойно мобілізованих солдатів. Вони зупинили одну з наших машин і вимагали від бійців здати зброю. На мій дзвінок начальник Генерального штабу Віктор Муженко відразу не відповів і ми не змогли негайно обговорити ситуацію. Хоча було очевидно, що без наказу Генштабу цю операцію не могли провести", - цитує Яроша "Цензор.НЕТ".

Тоді лідер "ПС" зв'язався із командуванням десантників, які гарантували, що не повернуть зброю проти своїх братів з "Правого сектору".

"Я дав наказ усім підрозділам "Правого сектору" - зброю не здавати. Нам ніхто не може заборонити захищати нашу землю і битися з російськими агресорами. Але й не піддаватися на провокації", - розповів Ярош.

Він висловив упевненість, що військове і політичне керівництво вирішило навмисно спровокувати конфлікт і підштовхнути бійців "ПС" на неправомірні дії щодо солдатів ЗСУ, щоб дискредитувати добровольчі загони.

"Так ось - провокація не пройде. Ми свою зброю в боях з ворогом добували. Сьогоднішні дії військового командування - це виняткова за цинізмом і підлістю провокація проти патріотів України", - заявив Ярош.

Лідер "Правого сектору" повідомив, що зараз на території бази "ПС" зберігається порядок, настрій нормальний.

Ярош додав, що вимагатиме ретельного розслідування інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram