ГоловнаСуспільствоПодії

Яценюк назвав сьогоднішню пожежу в Зоні найсильнішою з 1992 року (додано фото)

Від вогню до ЧАЕС - 20 кілометрів

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що сьогоднішня пожежа в Чорнобильській зоні - найсильніша з 1992 року, але запевнив, що ситуація перебуває під контролем.

Про це він повідомив під час екстреного брифінгу в Жулянах, передає Урядовий портал.

"Хотів би заспокоїти, ситуація під контролем. До самої станції близько 20 км. Наша ДСНС там активно працює, щоб запобігти поширенню пожежі. Ситуація контролюється, але це найбільша пожежа з 1992 року. Такого масштабу пожежі у нас не було", - підкреслив він.

За його словами, під час гасіння пожежі з'ясувалося, що у пожежних катастрофічна нестача техніки, є тільки два вертольоти. Вогонь гасить один з них, також залучені три пожежні Ан-32.

В. о. голови ДСНС Зорян Шкіряк заявив, що пожежу вдалося локалізувати. "Головні джерела загоряння, в першу чергу того, що називається верхнім шаром, верхньою пожежею, вдалося завдяки своєчасному залученню авіації, прибити, і зараз здійснюються всі необхідні заходи, щоб локалізувати пожежу і відпрацьовувати всі питання щодо подальшої ліквідації", - сказав Шкіряк.

У свою чергу заступник голови ДСНС України Микола Чечоткін зазначив, що причина виникнення пожежі наразі не відома. "Характер пожежі сам про себе говорить, що з урахуванням того, що існують зараз окремі осередки і виникають нові вогнища пожежі, характер цієї пожежі говорить про те, що ймовірною попередньою причиною виникнення такої пожежі може бути підпал або необережне поводження з вогнем", - сказав Чечоткін.

Нагадаємо, інформація про пожежу на території комбінату "Чорнобильська пуща" надійшла о 12:45. Вогонь намагаються зупинити, скидаючи воду з вертольотів. На території площею 400 га горить трава та частинами верхівки лісу на 15 осередках займання, з яких три великі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram