ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорнобильській зоні горить 320 га лісу (оновлено)

Пожежу гасять, скидаючи воду з вертольотів

У Чорнобильській зоні горить 320 га лісу (оновлено)
Архив

У Чорнобильській зоні відчуження спалахнув ліс.

Як інформує Держслужба з НС, повідомлення про "пожежу на окремих осередках у трьох лісових кварталах на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща" надійшло о 12:45.

До спецкомбінату "Чорнобильська Пуща" входить територія загальною площею 240,6 тис. га в межах Чорнобильської зони відчуження. 140,6 тис. га займають ліси.

Пожежу гасять 182 людини і 32 одиниці техніки. Залучено гелікоптер Мі-8 з водозливним пристроєм, "Єврокоптер" і два пожежні літаки АН-32 П. О 15.05 на осередок пожежі скинули воду.

До місця пожежі додатково направлено 30 членів особового складу та 7 одиниць техніки. На місці події розгорнуто штаб з гасіння пожежі.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк у своєму фейсбуці повідомив, що пожежа розповсюдилася на площу близько 320 га. Горить трава і частинами верхівки лісу на 15 осередках займання, з яких три найбільших. Ситуація ускладнюється сильними поривами вітру, але на основних осередках вдалося частково погасити пожежу на верхівках дерев.

"Підрозділи ДСНС зупинили поширення вогню в бік ЧАЕС, загрози об'єкту укриття нема!" - пише Шкіряк.

30-кілометрова зона відчуження Чорнобильської АЕС включає північ Іванківського району Київської області, де розташовані безпосередньо електростанція, міста Чорнобиль та Прип'ять, північ Поліського району Київської області, а також частину Житомирської області аж до кордону з Білоруссю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram