ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД убили в Сирії більш ніж 2 тис. мирних жителів

За даними правозахисників, загиблих сирійців обезголовлювали, закидували камінням або розстрілювали.

Бойовики ІД убили в Сирії більш ніж 2 тис. мирних жителів
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

З червня 2014 року від рук бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) на сирійській території загинули 2154 людини.

Про це повідомляє

агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, загиблих обезголовлювали, закидували камінням або розстрілювали в небойових ситуаціях.

"Ми продовжуємо закликати Раду Безпеки ООН вжити термінових заходів для припинення вбивства синів сирійського народу, незважаючи на глухоту членів (світової спільноти - ред.) до криків болю сирійців", - йдеться в заяві SOHR.

За даними правозахисної організації, "Ісламська держава" створила власні суди в кількох сирійських містах і селах для здійснення "ісламського правосуддя" перед скоєнням убивства.

У SOHR зазначають, що до числа загиблих потрапили не тільки мирні жителі, а й 126 бойовиків, які намагалися втекти з ІД або були звинувачені в шпигунстві.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почала наступ у червні 2014 року і захопила значні території Сирії та Іраку. Із серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram