ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт "беркутівцям" Аброськіну та Зінченку до 26 червня

Захист наполягав на домашньому арешті

Суд продовжив арешт "беркутівцям" Аброськіну та Зінченку до 26 червня
Фото: EPA/UPG

Святошинський районний суд Києва продовжив колишнім працівникам "Беркута" Павлові Аброськіну та Сергію Зінченку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 26 червня 2015 року.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Сергій Дячук, повідомляє РБК-Україна.

"Колегія суддів вважає, що обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою необхідно продовжити на максимальний термін", - заявив Дячук.

Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що термін попереднього запобіжного заходу добігає кінця. Сторона захисту була категорично проти продовження запобіжного заходу у вигляді арешту. Захист просив суд застосувати до обвинувачених запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

При цьому адвокат Аброськіна Олександр Горошинський заявив, що Аброськін і Зінченко досі не звільнені з органів внутрішніх справ.

За його словами, обидва обвинувачені відсторонені від посад.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року затримали та заарештували екс-"співробітників" "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника. Їх підозрюють у розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого в Києві. У жовтні суд відпустив Садовника під домашній арешт, а той утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram