ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу проти судді Гладун із Печерського суду

Суддя підозрюється в незаконній спробі відпустити Галину Шепелеву

ГПУ порушила справу проти судді Гладун із Печерського суду
Кристина Гладун
Фото: Ирина Соломко

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження щодо судді Печерського райсуду Христини Гладун за ухвалене в січні 2015 року рішення закрити на стадії слідства кримінальну справу стосовно Галини Шепелєвої, не передаючи її в суд першої інстанції.

Про це пишуть Українські новини з посиланням на ГПУ.

"Провадження порушено в рамках статті 375 частина 1 КК України за фактом винесення суддею неправосудного рішення. Кримінальне провадження щодо Христини Гладун внесено під №42015000000000749 до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21 квітня 2015 року", - повідомили видання у прокуратурі.

Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо судді Печерського райсуду Ірини Литвинової, яка у вересні 2014 року ухвалила рішення закрити справу щодо Галини Шепелєвої, чию постанову слово в слово повторила через три місяці Христина Гладун.

При цьому, на відміну від Литвинової, чиє рішення просто скасував суд вищої інстанції, Гладун вшанували визначенняи "суддя вийшла за рамки своїх повноважень" безпосередньо в резолютивній частині ухвали Апеляційного суду міста Києва.

Галина Шепелєва звинувачується в тому, що у змові з чоловіком - екс-депутатом Олександром Шепелєвим, який перебуває в міжнародному розшуку, - викрала 300 мільйонів гривень коштів вкладників "Родовід-банку", котрі зараз зберігаються на заблокованих прокуратурою Швейцарії рахунках Шепелєвої в одному зі швейцарських банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram