ГоловнаПолітика

СБУ затримала за держзраду колишнього кримського депутата

Василеві Ганишу пред'явили підозру за ст. 111 Кримінального кодексу.

СБУ затримала за держзраду колишнього кримського депутата
Василий Ганыш
Фото: feodosea.com

Служба безпеки України разом із прикордонниками затримала за держзраду колишнього депутата Верховної ради Криму Василя Ганиша.

Йому пред'явлено підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада. Найближчим часом його повинні доправити в Київ, повідомила СБУ у твіттері.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму фейсбуці уточнив, що затримання відбулося на пропускному пункті "Каланчак" у Херсонській області.

57-річний Василь Ганиш, уродженець Івано-Франківської області, переїхав до Криму в середині 1990-х. У середині 2000-х був міністром Радміну Криму, також обіймав посаду заступника мера Феодосії, а згодом був обраний у Верховну раду півострова від мажоритарного округу.

Нагадаємо, наприкінці березня Генпрокуратура повідомила про оголошення в розшук 76 кримських депутатів за підозрою в державній зраді, а саме - в наданні іноземній державі допомоги у веденні підривної діяльності проти України і публічних закликах до зміни меж території України.

Наприкінці лютого - на початку березня 2014 року російські війська вторглися на територію Криму і захопили органи державної влади півострова. 16 березня в Криму пройшов незаконний референдум про приєднання до Росії, 21 березня РФ офіційно завершила анексію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram