ГоловнаПолітика

У Раду скеровано чотири законопроекту щодо реформи МВС

Аваков розраховує, що закон "Про органи внутрішніх справ" набуде чинності щонайпізніше 1 червня.

У Раду скеровано чотири законопроекту щодо реформи МВС
Фото: mvs.gov.ua

Законопроект про реформування органів внутрішніх справ, ліквідацію МРЕВ, нову патрульну поліцію та збільшення камер відеоспостереження на дорогах підготовлено й подано до Верховної Ради.

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков, інформує офіційний сайт відомства.

За його словами, зараз готові чотири законопроекти: закон "Про національну поліцію", закон "Про органи внутрішніх справ" і два закони, присвячені змінам правил дорожнього руху, функціонуванню патрулів.

"Я дуже сподіваюся на те, що закони будуть підписані Президентом і набудуть чинності щонайпізніше 1 червня", - зазначив Аваков.

Він також наголосив, що для запобігання правопорушенням необхідно збільшити кількість камер відеоспостереження в громадських місцях і на дорогах.

"Кількість камер відеоспостереження збільшиться в рази. Ми говоримо про те, щоб камери могли фіксувати порушення на дорогах. На підставі цих записів правоохоронці будуть виписувати штрафи, а порушникам будуть приходити так звані "листи щастя", - зазначив голова МВС.

Аваков також повідомив про реформування служби ДАІ та МРЕВ.

"Буде нова патрульна поліція. Між містами, на трасах буде поки що ДАІ. У нас вистачить і сил, і ресурсів. Буде дорожній патруль. Ми повністю змінимо нинішню систему МРЕВ. До кінця року почне функціонувати новий сервісний центр, у якому буде зовсім інший рівень обслуговування, спрощені процедури. Там громадяни зможуть оформлювати все, що стосується МВС: починаючи від довідок про несудимість, закінчуючи реєстрацією зброї", - зазначив міністр.

Нагадаємо, в березні Аваков повідомив, що США нададуть Україні 26,358 млн доларів на реформи у сфері правоохоронної діяльності та кримінальної юстиції. За підсумками реформи українська міліція стане поліцією. Загальна кількість правоохоронців має скоротитися до 300 поліцейських на 100 тисяч населення проти 376 міліціонерів на ту саму кількість населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram