ГоловнаПолітика

Прокуратура обрала двох кандидатів у ВРЮ

У бюлетенях були прізвища тільки двох кандидатів.

Прокуратура обрала двох кандидатів у ВРЮ
Архив
Фото: www.vru.gov.ua

Делегати Всеукраїнської конференції працівників прокуратур обрали двох кандидатів у Вищу раду юстиції. Ними стали адвокат Володимир Комков і Вадим Нежура від суддівського корпусу, повідомляє "Юридична практика".

За суддю Апеляційного суду Києва Вадима Нежуру проголосував 81 делегат Конференції із 88, 7 висловилися проти; кандидатуру адвоката Володимира Комкова підтримали 83 делегати, 5 проголосували проти.

Новопризначені члени ВРЮ вже склали присягу члена цього конституційного органу.

Нагадаємо, сьогодні в будівлі Генеральної прокуратури проходила Всеукраїнська конференція працівників прокуратури.

Участь у конференції брали 88 делегатів (усі представники прокуратури, делеговані раніше), а також кандидати у ВРЮ. На конференцію не з'явилася одна з претендентів Анжеліка Лабунська (з незрозумілих причин).

Від працівників прокуратури в члени ВРЮ висували 10 кандидатів. Після виступу присутніх кандидатів проводили голосування у два етапи. Перший - відкрите голосування: ті з кандидатів, хто набрав 20%, були включені в бюлетені для таємного голосування. Зокрема, цей бар'єр пройшли тільки два кандидати: суддя Апеляційного суду Києва Вадим Нежура, якого підтримали 76 із 88 делегатів Конференції, й адвокат Володимир Комков (проголосували 84 з 88 учасників конференції).

Нагадаємо, в ніч на 25 квітня обрали двох членів ВРЮ від адвокатури. Ними стали адвокат Павло Гречковський і суддя Алла Лесько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram