ГоловнаПолітика

Сьогодні Порошенко відвідає Чорнобильську АЕС

29 років тому вибухнула ЧАЕС

Сьогодні Порошенко відвідає Чорнобильську АЕС
Фото: moygorod.sumy.ua

Сьогодні, 26 квітня, Президент Петро Порошенко відвідає Чорнобильську атомну електростанцію (ЧАЕС) у 29-ту річницю аварії на електростанції.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Ліквідаторам аварії на ЧАЕС - спасибі за життя! Сьогодні українці стоять за Україну і Донбас, а 29 років тому стояли за весь світ. Пам'ятайте кожного, хто в ті дні віддав своє життя за порятунок усього світу!", - написав Порошенко у Фейсбуку.

Нагадаємо, 10 квітня Чорнобильська АЕС розпочала процедуру зняття з експлуатації. Учора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив виплатити борги із зарплати на підприємствах, що належать до сфери управління Держагентства зони відчуження (ЧАЕС, "Чорнобильський спецкомбінат", корпорація "Радон" та ін.).

26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався вибух, реактор був повністю зруйнований, у навколишнє середовище було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Аварія розцінюється як найбільша такого роду за всю історію атомної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram