ГоловнаПолітика

Порошенко доручив розслідувати план Ахметова щодо шантажу влади

Президент пообіцяв дати організаторам протесту шахтарів по руках

Порошенко доручив розслідувати план Ахметова щодо шантажу влади
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам розслідувати факти, викладені в оприлюдненому в ЗМІ плані ДТЕК щодо шантажу влади шахтарськими мітингами.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна".

Президент визнав проблеми із зарплатами у шахтарів, проте вказав, що напередодні було внесено зміни до бюджету, якими виділено 400 млн гривень на погашення боргів із зарплати перед шахтарями.

Порошенко також сказав, що шахтарі мають право на протест, однак при цьому додав: "Чи можемо ми дати можливість використовувати це право пройдисвітам і тітушкам, які сьогодні паскудять у Маріїнському парку?".

За його словами, ситуацію використовують "нечисті на руку політсили й окремі олігархи", але програму влади з деолігархізації країни не зупинити.

"Не дамо деяким грабувати країну і смоктати, як було 20 років, бюджетні ресурси для власного збагачення", - заявив він.

Порошенко заявив, що шахти мають бути приватизовані, а ті, хто намагається шантажувати владу, "отримають по руках".

"Ті з олігархів, хто збираються тиснути на владу страйками, - отримають по руках. І сьогодні вже після оприлюднення планів щодо дестабілізації ситуації в країні я дав доручення правоохоронним органам притягнути до відповідальності тих, хто на сьогоднішній день збирався робити цей сценарій", - сказав він.

Нагадаємо, вранці нардеп Мустафа Найєм оприлюднив частину плану "Фортеця", спрямованого на збереження монополії ДТЕК Ріната Ахметова. У ньому прописано фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів. ДТЕК від документа відхрестився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram