ГоловнаПолітика

ДТЕК Ахметова відхрестився від плану "Фортеця"

Енергохолдинг готується до можливих силових дій проти нього.

ДТЕК Ахметова відхрестився від плану "Фортеця"
Донецкий офис ДТЭК
Фото: www.ukrgazeta.com

Енергохолдинг ДТЕК відхрестився від плану "Фортеця", оприлюдненого сьогодні нардепом Мустафою Найємом (БПП), який нібито спрямований на збереження монополії компанії і передбачає шантаж влади за допомогою шахтарських протестів.

"Компанії ДТЕК не відоме джерело походження документа, опублікованого М. Найємом на сайті "Української правди", - повідомила прес-служба ДТЕК.

Одночасно компанія звинуватила міністра енергетики Володимира Демчишина в тиску на її адресу.

"Ми багато разів говорили про непрофесійні, згубні для енергетики України рішення керівництва галузі. Спроби відвернути громадську увагу від відповідальності чиновників за розвал галузі не повинні прикриватися політичними спекуляціями і дискредитацією 130 000 колективу гірників та енергетиків ДТЕК", - заявили в компанії.

ДТЕК зазначає, що готується до різних сценаріїв подальшого розвитку подій - від посилення регуляторного тиску до провокацій і силового впливу.

"Рішення про продаж активів компанії ніколи не буде пов'язане з бажанням третіх сторін. Активи ДТЕК буде продавати, зважаючи на стратегію та бачення свого розвитку", - наголосила компанія.

Нагадаємо, що в середу і четвер в Києві відбулися масові протести шахтарів, в організації яких підозрюють Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram