>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" про амністію Ярмоленкові: у футбольній Україні почалося свавілля

КДК ФФУ повинен у повному складі піти у відставку

"Шахтар" про амністію Ярмоленкові: у футбольній Україні почалося свавілля
Сергей Палкин
Фото: dynamo.kiev.ua

У четвер КДК ФФУ вперше в історії українського футболу скасував попередження. «Першопрохідцем» став Андрій Ярмоленко - йому анулювали «гірчичник» за симуляцію в матчі з «Волинню». Тож "динамівець" зможе взяти участь у матчі проти «Шахтаря», який відбудеться в неділю. Гендиректор «гірників» Сергій Палкін заявив, що члени КДК, пішовши на поводі в «Динамо», скоїли посадовий злочин:

«Після скасування попередження, я вважаю, після цього рішення футбольна Україна увійшла в епоху правового свавілля. Якби КДК ФФУ дотримав усієї процедури питання, то вони мусили б зробити запит до комітету арбітрів, який, я впевнений, не міг надати жодного документа, який дав би йому привід скасувати попередження Ярмоленкові. Колліна - професіонал своєї справи, і він ніколи не пішов би на цей скандал. А це говорить про те, що КДК ФФУ пішов на посадовий злочин.

Я вважаю, що після цього рішення КДК ФФУ має піти у відставку, або ж ФФУ повинна сама докласти максимум зусиль, щоб прибрати керівництво КДК із позначкою «непрофесіоналізм».

Якщо цього не відбудеться, то «Шахтар» залишає за собою право найближчим часом подати апеляцію на скасування тих наших карток, які вже дано нашим футболістам або які покажуть у майбутньому. І кожну справу про скасування картки ми будемо обговорювати публічно - нехай усі бачать ті подвійні стандарти, які будуть застосовуватися КДК ФФУ. І я впевнений, що до нас приєднаються багато клубів».

Додамо, голова КДК ФФУ Денис Манів заявив, що рефері Швецов визнав свою помилку.

«Швецов сам визнав свою помилку, тому ми навіть не оцінювали цей епізод. Це був факт, який не підлягав доведенню. Ми не могли прийняти інше рішення, адже помилка очевидна. Ми не боїмося нічого і беремо на себе відповідальність за будь-яке рішення, яке приймаємо. Оскільки ми анулювали картку, в Ярмоленка залишилися три попередження і він не підлягає дискваліфікації», - заявив функціонер в ефірі каналу «Футбол 1».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram