ГоловнаКультура

КМДА виділила 400 тис. гривень на молодих письменників

Влада Києва хоче створити видавничу раду.

КМДА виділила 400 тис. гривень на молодих письменників

Київміськадміністрація виділила 400 тис. гривень для підтримки молодих письменників міста.

Про це на відкритті міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" повідомила заступник голови Київміськадміністрації Ганна Старостенко.

"Незважаючи на відсутність фінансування, ми збережемо хороші традиції книговидання столиці. За дорученням мера Кличка, в рамках програми "Київ інформаційний" ми забезпечимо 400 тис. гривень, які передбачено цього року на підтримку молодих авторів Києва. Важливо, щоб молоді письменники міста отримали шанс надрукувати свої перші книги", - зазначила Старостенко.

Вона повідомила, що в Київміськадміністрації розглядають створення видавничої ради, до якої мають увійти письменники, фахівці видавничої справи, представники творчих спілок, бібліотек.

Нагадаємо, 22 квітня в столичному Мистецькому Арсеналі пройшло відкриття 5-го літературного фестивалю "Книжковий Арсенал".

Фестиваль триватиме до 26 квітня, протягом наступних чотирьох днів в Арсеналі пройдуть презентації, літературні читання, круглі столи та лекції, присвячені книговидавництву й усьому, що з ним пов'язане.

Усього повідомляють про 400 запланованих подій. LB.ua підготував гід найцікавішими з них і щодня публікує програму Книжкового Арсеналу, розбиту на секції "Презентації", "Поезія", "Лекції" і т.д.

На Книжковому Арсеналі також представлять багато українських книжкових новинок - книгу про мистецтво українських шістдесятників, український переклад Корану, переклад "Листів Ользі" Вацлава Гавела і безліч інших. Список найбільш очікуваних видань для читачів LB.ua сформувала куратор фестивалю Ольга Жук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram