ГоловнаСуспільствоЖиття

На Куликове поле 2 травня пускатимуть через металошукач, - Одеська ОДА

Кілька тисяч міліціонерів забезпечуватимуть правопорядок у місті

На Куликове поле 2 травня пускатимуть через металошукач, - Одеська ОДА
Фото: Игорь Луценко

Міліція, керівництво Одеської міськради й обладміністрації обіцяють забезпечити правопорядок на Куликовому полі 2 травня, щоб усі охочі змогли вшанувати пам'ять загиблих рік тому людей.

Про це повідомила прес-служба Одеської обладміністрації.

Згідно з інформацією, голова Одеської обладміністрації Ігор Палиця провів зустріч із сім'ями загиблих під час трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

"Ми не забороняємо масових заходів, якщо вони офіційно дозволені і подано заявки на проведення. Але попереджаю всіх: ніхто не дасть використовувати трагедію як піар. Заходи безпеки в ці дні будуть посилені. Поставтеся до цього з розумінням", - сказав голова Одеської ОДА.

Правопорядок 2 травня в місті будуть забезпечувати кілька тисяч співробітників правоохоронних органів, у тому числі з інших міст України.

Міліція візьме під охорону Куликове поле, прохід на площу відбуватиметься через рамки металошукачів. Туди також заборонено проносити звукове й інше обладнання, а також великогабаритні предмети.

Мер Геннадій Труханов повідомив, що з 5 травня 2014 року буде чинним розпорядження міського голови, згідно з яким 2 травня кожного року в Одесі оголошене Днем жалоби.

Як повідомляли, 2 травня в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані навмисно.

Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кількох співробітників міліції. Крім того, оголосили в розшук екс-начальника ГУ МВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі. Він утік від слідства, перетнувши кордон України.

25 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що у справі про події 2 травня в Одесі трьох людей уже притягнули до відповідальності, а Фучеджі є втікачем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram