ГоловнаПолітика

Порошенко продовжує сподіватися на безвізовий режим з 2016 року

Олланд вимагає доказів, що криміналітет не рине в ЄС

Порошенко продовжує сподіватися на безвізовий режим з 2016 року
Фото: dyvys.in

На Ризькому саміті Україна сподівається отримати рішення, які дозволить українцям з 1 січня 2016 року в'їжджати до Євросоюзу без віз, заявив Президент Петро Порошенко.

"Ми сподіваємося, що ми зможемо знайти формат, який дозволить з 1 січня 2016 року українським громадянам їздити в ЄС без віз", - сказав він під час спільної прес-конференції з президентом Франції Франсуа Олландом в Парижі, передає РБК-Україна.

У відповідь Олланд заявив, що Україна має переконати Європейський союз у відсутності ризиків для нього через введення безвізового режиму.

"Є певні обов'язки, і, виходячи з цього, будуть прийматися рішення. Але європейці мають бути впевнені, тому що є деяка невпевненість у країнах ЄС, наприклад організована злочинність та інше - це є ризиками для нашої власної безпеки", - заявив Олланд.

У свою чергу Порошенко заявив, що Україна надасть звіт про те, як вона просунулася у виконанні вимог ЄС для введення безвізового режиму.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" у Ризі заплановано на 21-22 травня. І Президент України Петро Порошенко, і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово заявляли про сподівання отримати на Ризькому саміті від ЄС рішення надати Україні безвізовий режим.

Однак 24 березня посол Євросоюзу Ян Томбінський виключив надання Україні безвізового режиму в травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram