ГоловнаСуспільствоПодії

Мітинг шахтарів прорвався на Банкову до Адміністрації президента (оновлено, додано фото)

Протестувальники впритул наблизилися до офісу президента.

Понад тисяча шахтарів, які прийшли в середу вранці передати свої вимоги керівництву держави в центрі Києва, прорвалися через охорону на вулиці Банковій біля Адміністрації президента і впритул наблизилися до будівлі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Протестувальники гримають шоломами і кричать. Шахтарі поки що не висловили своїх вимог, однак поводяться агресивно. Президента Петра Порошенка сьогодні в Україні немає, він у закордонній поїздці у Франції.

- Братань, не думал шо буду здесь. - Да-да, я этих пидаров знаю. - Я за совецкую васть. (Мiтинг декількох тисяч шахтарів під АП)

Posted by Юрій Віннічук on 22 квітня 2015 р.

Біля будівлі АП вишикувалися кілька кордонів міліції (загалом близько 100 осіб). До охорони правопорядку залучено також бійців Нацгвардії. Один з активістів закликав мітингувальників не зносити "останню загорожу" біля будівлі Адміністрації президента. "Ми цим нічого не доможемося. Сформуймо групу з представників кожного регіону, яка вирушить на переговори спочатку в Адміністрацію президента, потім - у Кабінет Міністрів. А ми з вами заблокуємо центр міста о 16:00", - сказав активіст.

Оновлення. Як повідомляє кореспондент LB.ua, під будівлею АП мітингують люди з табличками ДП "Первомайськвугілля", ПАТ "Лисичанськвугілля", ДП "Селідоввугілля" і вугільних підприємств львівсько-волинського басейну.

За наявними даними, представників мітингу пустили в будівлю АП. Переговорна група складається з 18 осіб: 9 - від Незалежної профспілки гірників (лідер - Михайло Волинець) і ще 9 - від Профспілки працівників вугільної промисловості (лідер - Віктор Турманов).

Опісля шахтарі планують йти до Верховної Ради, де вже збільшили кількість міліціонерів.

Нагадаємо, у вівторок третій з'їзд шахтарів України зажадав відставки міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина.

З'їзд шахтарів, у якому взяли участь близько 800 делегатів, також вимагає скликати засідання РНБО, на якому мають підготувати заходи врегулювання кризової ситуації у вугільній галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram