ГоловнаКультура

Вадим Самойлов з "Агати Крісті" і лідер "7Б" приїхали в Луганськ

Російські артисти підтримали ЛНР.

Російські музиканти Вадим Самойлов (екс-"Агата Крісті") та Іван Дем'ян із "7Б" у вівторок разом з оголошеною в розшук Юлією Чичеріною приїхали в окупований Луганськ, де візьмуть участь у фестивалі "Сонце зійде" 22 і 25 квітня.

Виступаючи на прес-конференції в Луганську, Самойлов зазначив, що музиканти не бояться чорних списків, до яких вони можуть потрапити через приїзд у Луганськ, як от Чичеріна. "Я плював на санкції, свій вибір я давно зробив. Переконаний, що на Донбасі живуть не терористи, а зароджується нова форма держави, у створенні якої мені було б цікаво взяти участь", - цитує Самойлова "Регнум".

Після Луганська російські артисти мають намір виступити у Донецьку.

Нагадаємо, що Самойлов давно відомий як прихильник російської влади. За однією з версій, саме розбіжності в політичних поглядах з братом Глібом Самойловим, який підтримував опозицію, і стали причиною розпаду "Агати Крісті".

2011 року музичний критик Артемій Троїцький назвав Самойлова "дресированим пуделем при Суркові". Так критик назвав музиканта за те, що він поклав на музику вірші заступника голови адміністрації президента Росії для диску "Півострови". Владислав Сурков, як відомо, брав активну участь не тільки у подіях на Майдані (за версією СБУ), а й був куратором проекту "Новоросія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram