ГоловнаКультура

У журі Каннського кінофестивалю увійшли Гільєрмо дель Торо, Софі Марсо і Ксав'є Долан

Очолюють журі брати Коени

Назвали склад основного журі 68-го Каннського кінофестивалю, який відбуватиметься з 13 по 24 травня.

Про це повідомляє прес-служба кіноперегляду.

До міжнародного журі, яке буде судити основний конкурс Канн і присудить за результатами роботи "Золоту пальмову гілку", гран-прі та нагороди за кращу режисуру, сценарій та акторські роботи, увійшло 7 осіб.

Серед них - акторки Россі де Пальма і Сієнна Міллер, актор Джейк Джілленхолл, актриса і режисер Софі Марсо, режисери Гільєрмо дель Торо і Ксав'є Долан і композитор Рокіа Траоре.

Очолять журі американські режисери Ітан і Джоел Коени. Вперше в історії Каннського кінофестивалю в основного журі двоє голів.

Каннское жюри - 2015
Фото: Festival de Cannes
Каннское жюри - 2015

Торік головою основного журі була режисер Джейн Кемпіон, до неї - Стівен Спілберг.

Головою журі другого за важливістю конкурсу Канн, "Особливого погляду", стала актриса і режисер Ізабелла Росселліні. Її мати, Інгрід Бергман, стала обличчям 68-го Каннського кінофестивалю - її фотографія стала постером цьогорічного фестивалю.

Нагадаємо, минулого тижня директор Канського кінофестивалю Тьєррі Фремо оголосив більшу частину учасників конкурсної програми. Серед них - нові фільми Паоло Соррентіно, Тодда Хейнса і Жака Одіара. Гід програмою читайте в матеріалі "Канни-2015: Майстри і казкарі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram