ГоловнаЕкономікаБізнес

У постачаннях бензину для армії виявили сумнівну схему

"Укргазвидобування" продає пальне посередникові на 5000 грн дешевше, ніж той - Міністерству оборони.

У постачаннях бензину для армії виявили сумнівну схему
Фото: EPA/UPG

Фірми, близькі до групи "Континіум" Ігоря Єремєєва і Степана Івахіва, заробляють на продажу пального для армії до 5000 гривень за тонну. Про це йдеться в розслідуванні "Інсайдера".

Суть схеми ось у чому.

24 березня Міноборони підписало договір з "ВОГ Аеро Джет" на суму 386 млн гривень про постачання 17,7 тис. тонн бензину А-80-ДЗ. Його єдиним виробником в Україні є державна компанія "Укргазвидобування", яка стверджує, що не має права продавати нафтопродукти безпосередньо Міноборони.

Тому УГВ продає бензин посередникові, а той - міністерству. Тут УГВ реалізувала "ВОГ Аеро Джет" 830 тонн бензину по 20500 грн за тонну, а та домовилася про перепродаж його Міноборони по 21840 грн.

Проте вже з 27 березня на всіх аукціонах УГВ бензин почало викуповувати якесь ПП "Фарт" за ціною 16100-16300 грн за тонну. Ця фірма перепродує його "ВОГ Аеро Джет" за невідомою ціною, а та в рамках контракту - Міноборони знову-таки по 21840 грн.

Власником ПП "Фарт" донедавна опосередковано було ТОВ "Континіум" Єремєєва і Івахіва, але напередодні першого продажу дешевого бензину її переписали на невідому людину - Ігоря Оксенчука.

"Невідома компанія стає ще одним посередником між державним виробником і державним споживачем, і різниця в майже 5000 гривень на тонні бензину осідає в приватних кишенях. Орієнтовний "заробіток" на армійському замовленні - понад 80 млн гривень", - йдеться в публікації.

Нагадаємо, що, згідно з останнім рейтингом українських мільйонерів від "Форбс", Єремєєв і Івахів зі статком 58 млн доларів займають 68-69 місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram